Сб. Жов 5th, 2024

Ціни на золото знов пробивають максимум через зростаючий попит

Ціни на золото знов пробивають максимум через зростаючий попит
Злитки золота / Фото: freepik.com

Приводом для цього стали бойові дії між Іраном і Ізраїлем.

Ціни на золото зросли в п’ятницю, оскільки інвестори переорієнтувалися на безпечні активи через ескалацію конфлікту на Близькому Сході, а також чекали на вихід звіту по ринку праці США, який може вплинути на подальші кроки Федеральної резервної системи, пише Reuters.

Спотове золото піднялося на 0,3% і торгувалося на рівні 2662,72 доларів за унцію, тоді як ф’ючерси на золото у США додали 0,2% і сягнули 2682,90 доларів. Долар знизився на 0,2%, що зробило золото, оцінене в американській валюті, доступнішим для інвесторів з інших країн.

Напруженість на Близькому Сході, зокрема між Ізраїлем та Іраном, підтримала високі ціни на золото, і, за словами директора Kedia Commodities Аджая Кедіа, ціни можуть залишитися близькими до рекордних рівнів, якщо геополітичні ризики не зникнуть.

На ринку очікують даних про зайнятість у несільськогосподарському секторі США, а також виступів представників ФРС, які можуть дати нові орієнтири щодо монетарної політики. За даними CME FedWatch Tool, трейдери оцінюють імовірність зниження ставки ФРС у листопаді на 25 базисних пунктів у 65%.

Інші дорогоцінні метали також подорожчали: срібло зросло на 0,1% до 32,08 долара за унцію, а платина і паладій додали по 1,1% і 1,01% відповідно, досягнувши 1001,47 долара та 1008,71 долара.

Related Post