Сб. Жов 5th, 2024

Крах газового гіганта: Газпром став найзбитковішою компанією у РФ – Forbes

Крах газового гіганта: Газпром став найзбитковішою компанією у РФ – Forbes
Газова мережа / Фото: freepik

За результатами 2023 року Газпром зафіксував рекордний чистий збиток у сумі 6,1 мільярда доларів. Про це пише forex.ua з посиланням на російський Forbes.

Найбільша російська корпорація ПАТ “Газпром” за 2023 рік зазнала безпрецедентного чистого збитку в розмірі 6,1 млрд доларів, що стало першим таким випадком за останні 25 років. Таким чином, компанія стала найбільш збитковою у Росії.

Видання повідомляє, що за перше півріччя 2024 року “Газпром” отримав чистий прибуток у розмірі близько 12 мільярдів доларів.

Друге місце в рейтингу російського Forbes займає Амурський газохімічний комплекс – спільне підприємство російської компанії “Сібур Холдинг” та китайської Sinopec.

Запуск виробництва на підприємстві відклали до 2027 року через санкції, введені Заходом на постачання обладнання.

До п’яти найбільш збиткових російських компаній також увійшли Ozon (чисті збитки у розмірі 450 млн доларів), Об’єднана авіабудівна корпорація Ростеху (чисті збитки — 360 млн доларів) і соціальна мережа VK (360 млн доларів чистих збитків).

У рейтинг збиткових компаній за версією російського Forbes також увійшли вугільна компанія “Мєждурєчьє” (з чистим збитком у 340 млн доларів), Московський метрополітен (320 млн доларів збитків), державне російське “Агентство зі страхування вкладів” (310 млн доларів збитків) та пивоварна компанія “Балтика” (з чистим збитком у 290 млн доларів).

Разом з тим, згідно з інформацією видання, група компаній “Русгаздобича” скоротила свої чисті збитки. Якщо у 2022 році вони становили 1,6 млрд доларів, то у 2023 році ця сума зменшилася до 320 млн доларів.

У цілому, за результатами 2023 року, загальні збитки російських компаній, включених до рейтингу, перевищили 9,4 млрд доларів.

Related Post