Сб. Жов 5th, 2024

Золото дешевшає, але ціна залишається поблизу максимальних позначок

Золото дешевшає, але залишається поблизу максимальних позначок
Виплавка золота / Фото: REUTERS/Олександр Манзюк

Інвестори очікують новин з США, які можуть змінити ставки.

Ціни на золото знизилися в четвер, торгуючись у вузькому діапазоні, оскільки інвестори були обережні перед публікацією ключових економічних даних США, які можуть надати підказки щодо майбутніх рішень Федеральної резервної системи стосовно процентних ставок, пише Reuters.

Спотове золото впало на 0,1% до $2653,95 за унцію станом на 06:12 за Гринвічем, залишаючись у діапазоні $11. Це відбувається після того, як 26 вересня ціни на золото досягли рекордного рівня в $2685,42.

Ф’ючерси на золото в США зросли на 0,2%, досягнувши $2674,40. За словами Браяна Лана, керуючого директора сінгапурського дилера GoldSilver Central, золото зараз консолідується, але аналітики очікують, що ціни можуть знову перевірити рекордний рівень, оскільки графіки показують стійку висхідну тенденцію.

Інвестори пильно стежать за економічними даними США, включаючи індекс ділової активності у секторі послуг ISM та кількість первинних заявок на безробіття, які будуть опубліковані пізніше цього дня, а також за даними про зайнятість у несільськогосподарському секторі, які мають з’явитися в п’ятницю. Сильніші, ніж очікувалося, дані про зайнятість у приватному секторі за вересень свідчать про стабільність ринку праці США.

Ймовірність зниження ставки ФРС на 50 базисних пунктів у листопаді зменшилася, знизившись до 37%, порівняно з 49% минулого тижня, згідно з інструментом FedWatch від CME Group. Золото зазвичай виграє в умовах низьких процентних ставок і політичної нестабільності.

За словами Лана, довгострокові ризики, такі як напруженість на Близькому Сході та вибори в США, підтримуватимуть попит на золото, хоча в короткостроковій перспективі певні капітали можуть перетікати з золота в нафту, яка демонструє кращі результати.

Срібло знизилося на 0,8% до $31,61 за унцію, платина впала на 0,5% до $997,80, а паладій втратив 1,5% і зупинився на позначці $999,85.

Related Post