Пт. Сен 20th, 2024

АМКУ дозволив ірландській CRH Ukraine придбати два цементних заводи в Україні

АМКУ дозволив ірландській CRH Ukraine придбати два цементних заводи в Україніпокупателю украинских цементных заводов
Цементный завод / Фото: freepik.com

Стала відома вартість угоди між ірландською і італійською компаніями.

Антимонопольний комітет України схвалив придбання компанією CRH Ukraine B.V. двох цементних заводів в Україні. Про це повідомляють у пресслужбі АМКУ.

Два цементних заводи належать італійській групі Buzzi Unicem. Угоду про придбання виробничих потужностей в комітеті назвали найбільшою з початку повномасштабного вторгнення росії. CRH Ukraine B.V. заплатить за заводи 100 млн євро.

Італійська компанія Buzzi Unicem володіє в Україні двома заводами по виробництву цементу повного циклу. Один з заводів розташований під Рівнем, а другий – поблизу Миколаєва. Також є два термінали з розподілу готової продукції.

Вказані заводи придбає група Cement Roadstone Holding (CRH), яка працює у 29 країнах світу і керує 100 заводами. У власності групи компаній вже є кілька українських заводів – ПАТ «Подільський цемент», ТОВ «Цемент», ПАТ «Миколаївцемент».

В АМКУ зазначили, що ця угода є важливою для ринку цементу в Україні. Особливо важливо це з огляду на необхідність відновлення пошкоджених будівель, відбудови і будівництва нових.

Нагадаємо, що раніше АМКУ висував вимоги до ірландської компанії щодо придбання цих заводів.

Related Post