Пт. Сен 20th, 2024

Fitch Ratings знизили рейтинг України до «обмеженого дефолту»

Fitch Ratings знизили рейтинг України до «обмеженого дефолту»
Fitch Ratings / Фото: Getty Images

Стало відомо, коли ситуація зміниться на краще.

Міжнародне агентство Fitch Ratings тимчасово знизило рейтинг України в іноземній валюті з з C до RD, означає обмежений дефолт. Рейтинг буде змінено найближчим часом, повідомляє пресслужба агентства.

Рейтинг знизили після закінчення 10-денного терміну для виплати купона за єврооблігаціями. Крім того, знизили рейтинг євробондів 2026 року, за які Україна не сплатила купон в розмірі 750 млн доларів. Рейтинг цінних паперів знизили до D.

18 липня Верховна Рада ухвалила закон, який дозволяє уряду призупиняти виплати за державним і гарантованим державою боргом до завершення угоди про реструктуризацію такого боргу.

9 серпня Кабмін оголосив про початок отримання згоди на реструктуризацію боргу. В агентстві вважають, що ця процедура є обміном проблемного боргу. В даному випадку частину боргу і відсотків спишуть, а також продовжать термін погашення єврооблігацій.

Крім того, в агентстві заявили, що завершення реструктуризації є позитивним знаком і нормалізує відносини з кредиторами. Після цього Fitch Ratings підвищить рейтинг до рівня, який відповідає перспективам платежів і обслуговування боргу.

Related Post