За останній місяць на українському ринку спостерігається істотне подорожчання м’яса. Про це пише forex.ua з посиланням на Продуктовий моніторинг за червень від УКАБ.
Так, найбільше подорожчала курятина. Зокрема, стегно курки зросло в ціні на 28%, тушка курки — на 25%, а куряче філе — на 11%. Яловичина також додала в ціні 6%, сягнувши 336 гривень за кілограм. Натомість вартість свинини залишилася на майже незмінному рівні.
Значне підвищення цін на курятину експерти пов’язують з подорожчанням кормів, які є основною статтею витрат у виробництві цього виду м’яса. Щодо яловичини, її здорожчання пояснюють дефіцитом пропозиції на ринку та необхідністю покрити витрати на виробництво.
Експерти прогнозують, що упродовж наступного місяця вартість м’яса залишатиметься відносно стабільною. Водночас існує загроза зростання цін до кінця літа на 5–7% через здорожчання кормів, а також скорочення поголів’я свиней і великої рогатої худоби.