Під кінець минулого тижня українські аграрії продавали цибулю за ціною 16–26 грн/кг. Таким чином, за останні сім днів відпускні ціни в даному сегменті зменшилися в середньому на 12%. Про це пише forex.ua з посиланням на EastFruit.
Як зазначають виробники, зниження цін обумовлене значним обсягом на ринку товару посередньої якості. Це пояснюється тим, що багато господарств утримувалися від реалізації продукції до другої половини квітня, сподіваючись на підвищення вартості.
У свою чергу, оптові компанії почали пред’являти доволі суворі вимоги до якості цибулі та відмовляються купувати товар, що не відповідає встановленим стандартам.
Експерти повідомляють, що наразі ціна на цибулю в Україні в середньому на 12% нижча порівняно з тим самим періодом минулого року.
Повідомляється, що настрої на ринку переважно песимістичні, адже якість продукції в сховищах і надалі погіршується, тоді як попит залишається слабким.