Пт. Вер 27th, 2024

Конфіскували у російського сенатора: ФДМ оголосив стартову ціну на продаж заводу “Мотордеталь-Конотоп”

Конфіскували у російського сенатора: ФДМ оголосив стартову ціну на продаж заводу "Мотордеталь-Конотоп"
ТОВ "Мотордеталь-Конотоп" / Фото з відкритих джерел

Комісія з аукціонів Фонду державного майна України визначила початкову вартість і підготувала умови для продажу державної 100% частки статутного капіталу ТОВ “Мотордеталь-Конотоп” (Сумська область), встановивши стартову ціну на рівні 278,5 млн грн. Про це пише forex.ua з посиланням на пресслужбу Фонду.

Підприємство було внесено до списку об’єктів великої приватизації.

Комісія з аукціону встановила наступні умови продажу:

  • збереження напрямку діяльності підприємства;
  • виплата заборгованості по заробітній платі працівникам і перед державним бюджетом;
  • погашення простроченої кредиторської заборгованості, окрім зобов’язань перед фізичними та юридичними особами, що під санкціями, а також кредиторами, чиїм бенефіціаром є громадяни РФ або РБ;
  • гарантія збереження робочих місць протягом 6 місяців;
  • забезпечення соціальних гарантій для працівників відповідно до трудового законодавства;
  • дотримання екологічних стандартів і законодавчих обмежень;
  • виконання чинного колективного договору, а також укладання нового після завершення терміну дії поточного і забезпечення працевлаштування вивільнених працівників відповідно до законодавчих норм.

ТОВ “Мотордеталь-Конотоп” — українське підприємство у Сумській області, що спеціалізується на виготовленні поршневих кілець для двигунів внутрішнього згоряння. Це один із провідних виробників поршневих кілець в Україні, який реалізує продукцію як на внутрішньому ринку, так і за кордон. Це успішне підприємство, що приносить дохід до бюджету Конотопа та забезпечує роботою більше ніж 700 співробітників.

У 2023 році підприємство було передано під управління Фонду державного майна України за рішенням Вищого антикорупційного суду. Раніше ТОВ “Мотордеталь-Конотоп” належало Сергію Калашнику, сенатору Ради Федерації РФ, який перебуває під санкціями.

Related Post