Сб. Сен 21st, 2024

Трейдери розчаровані міцністю долара після зниження ставок в США

Трейдери розчаровані міцністю долара після зниження ставок в США
Долари / Фото: freepik.com

Ослаблення, яке очікувалось, не відбувається вже кілька днів поспіль.

Трейдери, які роблять великі ставки на ослаблення долара, наразі стикаються з розчаруванням, оскільки долар залишається стійким після зниження процентної ставки Федеральною резервною системою на пів відсотка.

Незважаючи на те, що курс долара знижується вже третій тиждень поспіль, згідно з даними Bloomberg, його показник майже не змінився після оголошення ФРС у середу. Протягом тижня, що закінчився 10 вересня, спекулятивні трейдери зробили ставки приблизно на 15 мільярдів доларів проти долара, сподіваючись на його ослаблення. Зазвичай зниження ставок чинить тиск на валюту, що спонукає трейдерів робити більші ставки проти неї.

У п’ятницю нові дані Комісії з торгівлі товарними ф’ючерсами можуть показати, чи залишилися керуючі активами та хедж-фонди песимістично налаштованими щодо долара за кілька днів до оголошення ФРС. Звіт охопить тиждень до 17 вересня.

Темпи продажу долара уповільнилися після того, як ФРС знизила витрати на запозичення, ймовірно, через те, що прогнози центрального банку вказують на більш повільне пом’якшення монетарної політики.

Голова ФРС Джером Пауелл зазначив у середу, що довгострокова нейтральна ставка ФРС, ймовірно, вища, ніж до пандемії, що впливає на перспективи долара порівняно з іншими великими економіками світу. За словами Кіта Джукеса, керівника відділу валютної стратегії Societe Generale, це може допомогти зберегти долар сильним.

Джукес вважає, що нейтральна ставка в США дещо нижча за 3%, і поки вона залишається вищою, ніж у Європі та Азії, капітал продовжуватиме притягуватися до долара.

Попри це, деякі аналітики вважають, що довгоочікуване пом’якшення монетарної політики може знизити привабливість долара у найближчій перспективі, оскільки процентні ставки в США знижуватимуться після досягнення 20-річного максимуму. Ціноутворення свопів вказує на очікуване зниження ставок ФРС приблизно на 70 базисних пунктів у 2024 році.

«Ми вже бачили подібні коливання протягом року, але з очікуваним подальшим зниженням ставок ми прогнозуємо, що долар ослабне щодо основних валют до кінця року», — зазначив Енді Гейдж, старший віце-президент компанії Kyriba Corp., що займається управлінням корпоративним казначейством.

Related Post