Пт. Сен 20th, 2024

В США конгресмени вимагають дозволити експорт СПГ в Україну

В США конгресмени вимагають дозволити експорт СПГ в Україну
США / Фото: freepik.com

Депутати обґрунтували свої вимоги необхідністю відновлення енергетики і інфраструктури.

Конгресмени США від демократичної партії закликали президента Джо Байдена дозволити експорт скрапленого газу до України. Про це повідомляє у листі, який ініціювала співголова українського конгресового кокусу в Палаті представників, конгресвумен-демократка Марсі Каптур.

Пропозицію підтримали ще 11 її однопартійців. Зокрема, ідею підтримали і в Палаті представників.

Каптур зазначає, що Міністерство енергетики США повинно визначити пріоритети і переглянути законопроєкти, які дозволять постачати скраплений газ до України й інших союзників. Вона звернула увагу, що зараз Мінекономіки розглядає надання таких дозволів для країн, які не є учасницями договору про зону вільної торгівлі з США.

Каптур вважає, що спочатку потрібно впевнитись, що такі рішення не призведуть до підвищення цін на газ і на енергоносії для американських споживачів, бізнесу. Крім того, конгресвумен відзначила, що все більш агресивні дії росії проти української енергетики доводять, що Україні потрібна допомога в цих галузях.

Крім того, конгресмени згадали про надання Україні 800 млн доларів на енергетичні потреби і вказали на те, що це життєво важливі вливання коштів, яке допоможе відновити пошкоджену інфраструктуру.

«Не менш важливим буде надання Україні можливості замінити поставки природного газу після закінчення контракту з «Газпромом» наприкінці цього року. Ми вважаємо, що зменшення залежності України від російських енергоносіїв зміцнить енергетичну безпеку України і відповідатиме ширшим стратегічним цілям щодо зменшення впливу Росії в регіоні та зменшення важелів впливу, які ворожі гравці, такі як Росія, мають на наших союзників», — йдеться у листі.

Related Post