Чт. Сен 19th, 2024

Західні союзники України купили нафтопродукти з російської нафти на 2 млрд євро

Західні союзники України купили нафтопродукти з російської нафти на 2 млрд євро
Нафта на НПЗ / Фото: freepik.com

Росія продовжує обходити санкції і отримувати доходи.

Західні країни заплатили за нафтопродукти, вироблені в Туреччині з російської нафти, повідомляється у матеріалі Politico.

ЄС й інші країни заплатили за такі нафтопродукти понад 2 млрд євро. Цей обсяг продукції був придбаний з початку 2024 року. Обсяг палива з російської нафти, який активно купують, тільки зростає.

Турецький нафтопереробний завод Star Aegean належить Азербайджану, але його робота базується виключно на російській нафті. 98% сировини, що тут перероблюється йде з рф. 73% нафти надходить від одного з найбільших постачальників – компанії «Лукойл». 9 з 10 вироблених або перероблених тут барелів потім йдуть на продаж західним союзникам України.

Переробка російської нафти у третіх країнах дає змогу агресору обходити санкції. Жодні санкції не передбачають заборону на купівлю нафтопродуктів, які були вироблені з російської нафти.

Крім того, видання зазначає, що Туреччина користується знижками при закупівлях російської нафти — від 5 до 20 доларів на кожному барелі. Туреччина збільшує обсяги нафти, які надходять з рф.

Related Post