Пт. Сен 20th, 2024

Валютний ринок коливається перед оголошенням рішення ФРС США щодо ставок

Валютний ринок коливається перед оголошенням рішення ФРС США щодо ставок
Іноземні валюти / Фото: freepik.com

Долар впав до мінімуму, а євро підскочив в очікуванні результаті засідання регулятора США.

У вівторок долар торгувався поблизу свого річного мінімуму напередодні очікуваного початку циклу пом’якшення в США, який, за прогнозами ринків, може включати значне зниження ставки, пише Reuters.

Євро тримався на рівні 1,1133 долара станом на 08:30 за Гринвічем, недалеко від свого річного максимуму в 1,1201 долара. Ієна ослабла до 140,58 за долар після того, як піднялася до рівня 140 під час святкових торгів у понеділок.

Цьогорічне падіння долара створює можливості для зміцнення на тлі очікуваного різкого повороту політики Федерального резерву США. Прорив нижче рівня 140,00 може відкрити шлях до мінімуму січня на рівні 127,215.

Ф’ючерси на фонди ФРС оцінюють ймовірність зниження ставки на 50 базисних пунктів у 69%, порівняно з 30% тиждень тому, після того, як повідомлення в ЗМІ підсилили очікування на більш агресивне пом’якшення.

«Будь-які ознаки слабкості економічних даних у США у вівторок лише зміцнять ринкові спекуляції щодо можливого зниження на 50 базисних пунктів», — зазначила Джейн Фолі, старший валютний стратег Rabobank.

Очікуються серпневі дані про роздрібні продажі та промислове виробництво в США, але головна увага буде зосереджена на дводенному засіданні ФРС, яке завершується в середу. Стратеги Macquarie вважають, що незалежно від того, чи зниження складе 25 чи 50 базисних пунктів, ФРС надасть «голубині» сигнали, що може послабити долар.

«Долар США може поступово втрачати позиції щодо основних валют, навіть у випадку зниження ставки на 25 базисних пунктів… Найбільше зниження ймовірно буде проти японської єни», — зазначили аналітики, пояснюючи це різницею в прогнозах між ФРС і Банком Японії.

Очікується, що в п’ятницю Банк Японії збереже політику стабільною, але може сигналізувати про можливість підвищення ставки на наступному засіданні в жовтні.

Стерлінг, який цього року зріс на 3,9% відносно долара, залишається лідером серед валют G10 завдяки стійкості британської економіки та інфляції. У понеділок курс стерлінга перевищив 1,32 долара, досягнувши 1,32145 долара на момент 08:30 GMT. Очікується, що Банк Англії залишить ставку на рівні 5% на засіданні в четвер, хоча ринки оцінюють 39% шансів на її зниження.

Австралійський і новозеландський долари також продовжували зміцнюватися, досягнувши 0,6761 та 0,6205 долара відповідно. Трейдери більше зосереджувалися на діях ФРС, ніж на проблемах в економіці Китаю.

Китайські ринки були закриті через святкування середини осені до середи, але курс юаня в офшорній торгівлі залишався стабільним на рівні 7,097, встановившись у новому діапазоні.

Індекс долара США тримався на рівні 100,6, близько до свого річного мінімуму на рівні 100,51, досягнутого минулого місяця.

Related Post