Чт. Сен 19th, 2024

Біткоїн продовжив падіння після кількаденного зростання

Біткоїн продовжив падіння після кількаденного зростання
Біткоїни / Фото: freepik.com

Криптовалюта реагує на важливі події, які заплановані на поточний тиждень.

Біткойн знизився напередодні очікуваного зниження процентної ставки Федеральним резервом, що викликає занепокоєння на світових ринках через можливі зміни в монетарній політиці, які мають відбутися наприкінці цього тижня, пише Bloomberg.

Найбільша криптовалюта впала на 3,9% у понеділок до 57 505 доларів. Інші цифрові активи, такі як ефір та Dogecoin, також зазнали втрат.

Очікуване перше зниження ставки в США за останні чотири роки може погіршити фінансові умови, що зазвичай сприяє ризиковим активам, зокрема криптовалютам. Однак інвестори залишаються невпевненими щодо масштабу майбутнього зниження та реакції ринків на прогнози ФРС та заяви голови Джерома Пауелла під час брифінгу.

«Основне питання полягає не в самому зниженні ставки, а в тому, які сигнали ФРС дасть на прес-конференції та в оновлених прогнозах», — зазначив Шон Макналті, директор з торгівлі Arbelos Markets. Він додав, що негативні прогнози можуть призвести до більш активного зростання біткойна.

Падіння біткойна відбулося після його 10-відсоткового зростання за тиждень, що закінчився в неділю, — найбільшого тижневого зростання з липня. Це підвищення, ймовірно, було зумовлене очікуваннями на зниження ставки ФРС на 50 базисних пунктів. Очікується, що ФРС знизить ставку принаймні на 25 базисних пунктів під час свого засідання.

За словами Керолайн Маурон, співзасновниці Orbit Markets, трейдери біткойн-опціонів приділяють значно більше уваги майбутньому засіданню ФРС, ніж зазвичай, що свідчить про високу значимість події для ринку криптовалют.

Перспективи монетарної політики стали ключовим короткостроковим фактором, що впливає на криптовалюту, тимчасово затінюючи навіть політичну напруженість у США.

Незважаючи на політичні події, такі як чергова спроба нападу на Дональда Трампа, колишній президент залишився неушкодженим. Він активно залучає індустрію цифрових активів у рамках своєї передвиборчої кампанії проти віце-президента Камали Гарріс, що викликало минулий сплеск біткойна.

У березні біткойн досяг рекордної позначки в 73 798 доларів, підкріплений попитом на спеціалізовані фондові біржі в США, однак відтоді інвестиційні потоки у ці продукти знизилися.

Related Post