Пт. Сен 20th, 2024

Нафта продовжує дорожчати: у чому причини

Нафта продовжує дорожчати: у чому причини
Видобуток нафти / Фото: pixabay

Ціни на нафту зростають через занепокоєння щодо видобутку у Сполучених Штатах, а також прогнозується зменшення нафтових резервів. Про це пише forex.ua з посиланням на агенцію Reuters.

Листопадові ф’ючерси на нафту марки Brent піднялися на 34 центи, що становить 0,5%, досягнувши 73,09 долара за барель. Також жовтневі ф’ючерси на нафту Brent додали 49 центів, або 0,7%, до рівня 70,58 долара за барель.

Обидва контракти показали зростання під час попередньої сесії, оскільки наслідки урагану «Франсін» для видобутку в районі Мексиканської затоки компенсували побоювання щодо китайського попиту. Це сталося напередодні рішення Федерального резерву США про зниження процентної ставки, яке, за прогнозами, має позитивно позначитися на інвестиційних настроях у нафтовому секторі.

Крім того, повідомляється, щобільше 12% нафтовидобутку та 16% газовидобутку в Мексиканській затоці США досі не підключені до мережі.

Передбачається, що в середу ФРС розпочне цикл зниження, а ф’ючерси на фонди ФРС свідчать про те, що ринки наразі оцінюють ймовірність зменшення ставок центральним банком на 50 базисних пунктів на рівні 69%.

Зниження процентної ставки призведе до здешевлення кредитів і, можливо, збільшить попит на нафту, що сприятиме економічному зростанню.

Related Post