Пт. Сен 20th, 2024

Росія зіткнеться з різким підвищенням цін на вживані автомобілі

Росія зіткнеться з різким підвищенням цін на вживані автомобілі
Вживані авто / Фото: freepik

Продавці вживаних автомобілів у Росії планують підвищити ціни до 30% восени цього року. Про це повідомляє російське видання «Известия», пише forex.ua.

За даними російських медіа, зростання цін стане відповіддю на рішення Мінпромторгу підвищити утильзбір на 70-85% з 1 жовтня.

Відповідно до проєкту постанови російського уряду, для автомобілів з двигуном об’ємом від 2 до 3 літрів тариф може піднятися до 1,6 млн рублів, тоді як наразі він складає 844 тис. рублів.

Експерти платформи Likvi підкреслюють, що після збільшення утильзбору ціни на нові автомобілі, з урахуванням митних платежів, підвищаться на 10-30%.

«Зростання вартості на нові автомобілі, як правило, веде до пропорційного збільшення цін на вторинному ринку з невеликим лагом у часі, ми очікуємо на поступове зростання вартості вживаних автомобілів на 15-30%», — заявив засновник компанії Олександр Коротков.

Оглядач автомобільного порталу «Дром.ру» Сергій Арбузов вважає, що нові правила нарахування утильзбору для бюджетних брендів можуть призвести до підвищення цін на 5-7%, тоді як у сегменті «люкс» вартість може збільшитися до 30% і більше.

Нагадаємо, що з початком війни в Україні та після виходу з РФ великих автоконцернів і зупинки постачання нових автомобілів, росіяни стали частіше обирати автомобілі з пробігом. У 2023 році середня вартість вживаного авто зросла на 30%.

Related Post