Пт. Сен 20th, 2024

Ціни на пшеницю злетіли після удару росії по зерновозу у Чорному морі

Ціни на пшеницю злетіли після удару росії по зерновозу у Чорному морі
Судно з зерном / Фото: ОПУ

Нові ціни оновили максимум за два останні місяці.

Ф’ючерси на пшеницю зросли на 2,2% після того, як Україна повідомила, що Росія завдала ракетного удару по кораблю, який перевозив зерно, пише Bloomberg.

Президент Володимир Зеленський заявив у Telegram, що судно з пшеницею, яке прямувало до Єгипту, було атаковане відразу після виходу з українських вод. Після цього ціни на зерно піднялися до сесійного максимуму під час торгів у Чикаго, які поновилися після ранкової перерви, на тлі очікування щомісячного звіту Міністерства сільського господарства США про попит і пропозицію, який буде опублікований опівдні.

Хоча конфлікт у Чорному морі триває другий рік, ринки зерна не демонструють такої ж волатильності, як у 2022 році, коли пшениця досягла рекордних цін. Проте, зниження врожаїв у провідних експортерах, таких як Росія, та в інших країнах, зокрема Франції, підтримують високий рівень цін, незважаючи на зусилля фермерів збільшити виробництво після початку війни.

Ціна пшениці з поставкою в грудні піднялася до 5,9175 долара за бушель — це найвищий рівень з липня, хоча пізніше зростання дещо сповільнилося.

Related Post