Пт. Сен 20th, 2024

«Переохолодження» економіки росії: коли настане час Х

«Переохолодження» економіки росії: коли настане час Х
Москва / Фото: freepik.com

Російські експерти вважають, що повного колапсу в країні не станеться через єдину галузь економіки.

В росії спрогнозували «охолодження» економіки вже у наступному 2025 році через вплив санкцій та падіння цін на основні російські товари. Про це повідомляють росЗМІ.

Зокрема негативні прогнози робляться через зменшення населення і зниження обсягів експорту. У росЗМІ повідомляють, що це консервативні прогнози, які підготували у мінекономрозвитку рф.

У цьому відомстві вважають ключовим ризиком для росії – сповільнення зростання світової економіки. Також вважається, що це спричинить падіння попиту на російські товари і знизить експортні ціни. Крім того, прогнозується і зниження нафтогазових доходів бюджету.

Не забули в рф і про санкції. Зокрема, вони вважають, що посилення санкційного тягаря за рахунок вторинних санкцій, які впроваджуються для фінустанов або компаній за співпрацю з рф.

Внутрішні ризики для російської економіки пов’язують з дефіцитом кадрів, зниженням народжуваності, зростанням смертності і міграційними процесами. Зокрема зниження кількості працеспроможного населення до 74 мільйонів росіян.

Також в рф вважають, що на заваді розвитку економіки можуть стати і більш жорсткі вимоги кредитування, а також жорсткіша грошово-кредитна політика держави. Це призведе до зниження попиту і інвестиційної активності.

Зокрема у мінекономрозвитку країни-агресора передбачають два сценарії розвитку подій – базовий і консервативний. Згідно із консервативним прогнозом, у 2025 році зростання ВВП Росії уповільниться до 1,7% (порівняно із 2,5% у базовому сценарії), у 2026 році – до 1% (2,6%), у 2027 році – становитиме 2,6% (2,8%). Інфляція у 2025 році буде на рівні 3,7% (порівняно з 5,8% у базовому прогнозі), у 2026 році – 4,4% (4%), у 2027 році – 5,4% (4% у базовому сценарії).

Російські експерти наголошують, що переохолодження економіки може бути, якщо почне знижуватись обсяг роботи всього ВПК країни-агресора. Вони вважають, що цього не станеться.

Related Post