Чт. Сен 19th, 2024

Майнери криптовалют зіткнулись зі зростаючими труднощами

Майнери криптовалют зіткнулись зі зростаючими труднощами
Майнінг криптовалют / Фото: Christinne Muschi/Bloomberg

Вартість біткоїна може змінитись через зростання складності видобування монет.

Галузеві показники, що відображають складність майнінгу біткойнів, досягли рекордного рівня через посилення конкуренції серед компаній, які займаються видобутком цієї криптовалюти, повідомляє Bloomberg.

За даними криптовалютного трекера CoinWarz, у середу складність майнінгу зросла на 3,5%. Цей показник, який стабільно зростає з часом, зазвичай відображає очікування щодо змін ціни біткойна. Вартість біткойна впала приблизно на 10% після квітневого «халвінгу» — зміни в коді, яка вдвічі скоротила доходи майнерів, зменшуючи їхню маржу.

«Рекордно високий рівень складності майнінгу в поєднанні з халвінгом на початку року створює серйозні виклики для багатьох майнерів, особливо для тих, хто працює з високими витратами», — зазначив Крістофер Бендіксен, керівник досліджень CoinShares. За його словами, якщо поточні тенденції продовжаться, деяким майнерам буде важко підтримувати позитивний грошовий потік, не кажучи вже про прибутковість.

Майнери використовують спеціалізовані комп’ютери для захисту біткойн-мережі та перевірки транзакцій у блокчейні, отримуючи за це винагороду у вигляді біткойнів.

Цього року акції найбільших публічних майнінгових компаній США, таких як Marathon Digital Inc. і Riot Platforms Inc., знизилися на 31% і 54% відповідно, незважаючи на те, що ціна біткойна зросла на 38%, досягнувши в березні рекордного рівня у 73 798 доларів США на тлі оптимізму щодо зростання попиту на біржові фонди, що включають цю криптовалюту. У середу біткойн торгувався на рівні близько 58 000 доларів.

Хешрейт біткойна — загальна обчислювальна потужність, що підтримує мережу — також досяг історичного максимуму у вересні. Раніше в циклах після халвінгу ціна біткойна спершу знижувалася, але потім через кілька місяців починала зростати, досягаючи нових максимумів. Багато експертів очікують зростання ціни в четвертому кварталі, зазначив Боббі Заготта, генеральний директор криптобіржі Bitstamp USA.

«Багато майнерів розраховують на суттєве підвищення ціни біткойна, і якщо цього не станеться, деякі оператори можуть зіткнутися з серйозними проблемами», — додав Бендіксен.

Related Post