Чт. Сен 19th, 2024

Євросоюз розробляє стандарти для емітентів стейблкоїнів

Євросоюз розробляє стандарти для емітентів стейблкоїнів
Криптовалюти в Євросоюзі / Фото: freepik.com

Вони можуть запрацювати вже наприкінці 2024 року.

За оцінками Європейського банківського управління (ЄБУ), 15 технічних стандартів, включно зі стандартами для емітентів стейблкойнів, набудуть офіційного статусу до кінця 2024 року, пише coindesk.com.

Ці стандарти визначають, як компанії-емітенти стейблкойнів, такі як Tether і Circle, зможуть працювати в Європейському Союзі (ЄС). Представник ЄБУ повідомив виданню, що стандарти, швидше за все, будуть офіційно затверджені до кінця року.

До цих 15 технічних стандартів, розроблених ЄБУ разом із Європейським управлінням цінних паперів і ринків (ESMA), входять правила, які нададуть криптовалютним компаніям можливість обслуговувати клієнтів у 27 країнах ЄС, маючи лише одну ліцензію в межах регулювання MiCA. Вони стали законом минулого року, а правила стейблкойнів набули чинності в червні. Решта регуляцій MiCA будуть введені в дію до грудня.

Європейська комісія наразі розглядає стандарти і має вирішити, чи ухвалювати їх у поточній формі або вимагати змін. Стандарти охоплюють питання авторизації, стрес-тестування та методи оцінки кількості й вартості транзакцій.

Після затвердження Комісією, стандарти мають пройти розгляд Європейським парламентом і Радою ЄС, офіційне ухвалення та публікацію в офіційному журналі ЄС, де з’являються всі офіційні документи та нормативні акти.

Related Post