Пт. Сен 20th, 2024

Італійський банк UniCredit придбав 9% акцій німецького Commerzbank і на цьому не збирається зупинятись

Італійський банк UniCredit придбав 9% акцій німецького Commerzbank і на цьому не збирається зупинятись
UniCredit / Фото: REUTERS/Kai Pfaffenbach

Цінні папери були викуплені у уряду Німеччини.

Італійський банк UniCredit оголосив у середу, що придбав 9% акцій німецького Commerzbank і планує отримати дозвіл на потенційне збільшення частки, що викликає припущення про наміри генерального директора Андреа Орселя щодо придбання німецької фінустанови, пише Reuters.

UniCredit витратив 700 мільйонів євро (773,2 мільйона доларів) на майже половину акцій, придбавши їх у рамках торгівлі акціями, запропонованими урядом Німеччини, який намагається скоротити свою частку в Commerzbank. Решту акцій було придбано на ринку, як повідомив італійський банк.

Станом на 10:30 за Гринвічем акції Commerzbank піднялися на 18,5% у Франкфурті, досягнувши 14,98 євро, тоді як акції UniCredit зросли на 0,4% під час торгів у Мілані.

Придбання італійським банком значної частки в другому за величиною банку Німеччини робить UniCredit одним із найбільших акціонерів Commerzbank. Це рішення відповідає попереднім спробам UniCredit розширити свою присутність у Німеччині шляхом придбання конкурентів.

UniCredit, яка вже має значний вплив у Німеччині завдяки власності на банк HVB і наявності надлишкового капіталу, зазначила, що «вивчатиме можливості для створення додаткової цінності для всіх зацікавлених сторін обох банків».

«UniCredit подаватиме нормативні документи для отримання дозволу на перевищення частки у 9,9% в Commerzbank, якщо і коли це буде необхідно», — йдеться у заяві банку.10

Related Post