Пт. Сен 20th, 2024

У НБУ зробили заяву щодо курсу гривні до долара після перемовин з МВФ

У НБУ зробили заяву щодо курсу гривні до долара після перемовин з МВФ
Голова НБУ Андрій Пишний / Фото: facebook НБУ

Національний банк України планує впроваджувати більшу гнучкість у курсі гривні щодо долара. При цьому контроль над курсом залишатиметься, а зміни будуть незначними. Про це пише forex.ua з посиланням на пост у Facebook голови НБУ Андрія Пишного.

«Обмінний курс і надалі виконуватиме функцію поглинача шоків та допомагатиме економіці пристосовуватися до внутрішніх та зовнішніх змін», — зазначив він.

За словами Пишного, стратегія Нацбанку у поєднанні з контрольованою гнучкістю продовжить запобігати значним коливанням та утримуватиме контроль над інфляційними та курсовими очікуваннями.

«Також рухаємося в напрямі валютної лібералізації відповідно до Стратегії пом’якшення валютних обмежень, переходу до більшої гнучкості обмінного курсу та повернення до інфляційного таргетування», — додав очільник НБУ.

Варто нагадати, що місія МВФ працювала в Києві з 4 по 10 вересня. За результатами візиту було прийнято рішення про надання наступного траншу Україні в рамках програми на 15,6 мільярдів доларів. Остаточне затвердження має зробити Рада директорів МВФ приблизно через місяць.

Related Post