Пт. Сен 20th, 2024

Долар втрачає силу після президентських дебатів Гарріс і Трампа

Долар втрачає силу після президентських дебатів Гарріс і Трампа
Фондові ринки / Фото: REUTERS/Issei Kato

На азійських ринках зазнали змін індекси і ф’ючерси.

Азійські ринки зазнали коливань, а ф’ючерси на фондові індекси США знизилися в середу після напружених президентських дебатів у США між віце-президентом від Демократичної партії Камалою Гарріс і республіканцем Дональдом Трампом. Під час обговорення обидва кандидати порушили питання абортів, економіки, імміграції та юридичних проблем Трампа, пише Reuters.

Ця подія спричинила занепокоєння серед інвесторів в азійському регіоні, які також очікували на дані щодо інфляції у США, що можуть вплинути на рішення Федеральної резервної системи щодо монетарної політики на наступному тижні.

Індекс MSCI для акцій Азійсько-тихоокеанський регіону (без Японії) втратив 0,25%, ф’ючерси S&P 500 знизилися на 0,38%, а долар ослаб.

Пізнє входження Гарріс у президентські перегони після відставки Джо Байдена у липні додатково загострило виборчу кампанію, вплинувши на ринки, які раніше орієнтувалися на можливе повернення Трампа на посаду президента.

Хоча дебати малоймовірно змінять найближчу монетарну політику, інвестори зосереджені на фіскальних планах кандидатів та їхніх економічних програмах.

Індекс долара, що вимірює силу американської валюти щодо шести основних валют, знизився на 0,21% до 101,43 під час азіатських торгів. Японський індекс Nikkei втратив 0,8%, китайський Shanghai Composite знизився на 0,75%, а індекс блакитних фішок зменшився на 0,16%. Гонконгський Hang Seng втратив 1%.

Related Post