Пт. Сен 20th, 2024

Акції Boeing зросли після укладання угоди зі співробітниками

Акції Boeing зросли після укладання угоди зі співробітниками
Літак Boeing / Фото: REUTERS/Бенуа Тесс’є

Компанія пішла на компроміс з профспілкою і погодилась з умовами, щоб уникнути великого страйку.

Акції Boeing зросли на 3% під час передринкових торгів у США в понеділок після того, як авіавиробник уклав попередню угоду з профспілкою на тихоокеанському північному заході США, що дозволить уникнути можливого страйку, запланованого на кінець цього тижня, пише Reuters.

Якщо угоду схвалять, новий чотирирічний контракт, який передбачає загальне підвищення зарплат на 25% і зобов’язання будувати наступний комерційний літак у районі Сіетла, стане важливою перемогою для генерального директора Boeing Келлі Ортберг, яка очолила компанію лише минулого місяця.

Міжнародна асоціація машиністів та працівників аерокосмічної галузі (IAM), що представляє 32 000 працівників, назвала цей контракт найкращим в історії профспілки. Голосування щодо угоди заплановане на четвер.

«Оскільки лідери IAM одностайно рекомендують схвалити угоду, малоймовірно, що вона буде відхилена», — зазначила аналітик Jefferies Шейла Кахьяоглу в своїй записці.

Це стало б успіхом для Boeing, яка намагається відновити довіру інвесторів і клієнтів, одночасно збільшуючи виробництво літаків 737 MAX після інциденту на початку січня, коли на одному з літаків відлетіла заглушка під час польоту. Тоді акції компанії впали на 37%, у той час як індекс блакитних фішок (.DJI) зріс на 7,7%.

Ця трудова угода, перший повноцінний контракт для працівників у Сіетлі за 16 років, також включає покращення пенсійних виплат і більшу участь профспілки в питаннях безпеки та якості виробництва, що є одним із ключових завдань для Ортберг.

Якщо працівники не схвалять угоду, вони можуть розпочати страйк уже в п’ятницю, 13 вересня. Підвищення зарплат, за прогнозами, коштуватиме Boeing близько 900 мільйонів доларів за чотири роки, що менше за початкову оцінку Jefferies в 1,1 мільярда доларів, зазначила Ках’яоглу.

Related Post