Пт. Сен 20th, 2024
Біткоїн-ETF втрачають капітал в США
Біткоїн / Фото: freepik.com

Була зафіксована найдовша серію відтоків капіталу.

Американські біржові фонди, що інвестують у біткойн, зафіксували найдовшу серію щоденних чистих відтоків з моменту свого запуску на початку року. Це є частиною ширшої тенденції інвесторів відходити від ризикованих активів через складну ситуацію на світових ринках.

За даними Bloomberg, за вісім днів до 6 вересня інвестори вивели майже 1,2 мільярда доларів з групи з 12 ETF. Таке скорочення відбулося на тлі несприятливого періоду для акцій і товарів, викликаного занепокоєнням щодо темпів економічного зростання.

Змішані дані про зайнятість у США та дефляційний тиск у Китаї також негативно вплинули на настрої трейдерів. Невизначеність завдає удару по ринку криптовалют, оскільки їх коливання все частіше корелюють з рухами акцій.

У вересні біткойн зіткнувся з труднощами, втративши близько 7%, однак протягом вихідних найбільша цифрова валюта дещо відновила позиції та зросла приблизно на 1%, досягнувши 54 870 доларів США станом на 13:00 понеділка за сінгапурським часом.

Біткойн-ETF у США, які безпосередньо інвестують у криптовалюту, дебютували в січні зі значним ажіотажем. Підвищений попит на ці фонди допоміг біткойну досягти рекордного рівня в 73 798 доларів США у березні. Проте після цього припливи капіталу сповільнилися, а ріст біткойна з початку року зменшився приблизно до 30%.

Очікується, що токен продовжуватиме торгуватися в межах 53 000–57 000 доларів США, доки в середу не будуть опубліковані дані щодо споживчих цін у США. Ці інфляційні показники можуть вплинути на очікування щодо подальших дій Федерального резерву стосовно пом’якшення монетарної політики.

Related Post