Пт. Сен 20th, 2024

Мінкульт пропонує дозволити витрачати кешбек від українських товарів на книги

Мінкульт пропонує дозволити витрачати кешбек від українських товарів на книги
Книги / Фото: freepik

Міністерство культури та інформаційної політики разом з Українським інститутом книги та Комітетом Верховної Ради з питань гуманітарної та інформполітики надіслали звернення до парламенту з пропозицією доповнити програму «Національний кешбек» можливістю покупки книг. Про це пише forex.ua.

У відомство підкреслюють, що підтримка українських книгорозповсюджувачів в рамках цієї програми має стати важливим і невід’ємним елементом державної політики з підтримки єдиного українського культурного продукту.

У зв’язку з цим Мінкульт також нагадав про впровадження державної програми «єПідтримка».

«За два місяці її дії, з грудня 2021 до лютого 2022 року, майже 9 мільйонів українців витратили загалом 3,4 мільярда гривень, найбільше коштів пішли саме на придбання книг», — зазначають у Міністерстві.

Докладніше про кешбек

Програма кешбеку «Купуй українське» розпочалася 2 вересня. Держава виділить кошти на реалізацію проєкту: у 2024 році буде витрачено 3 мільярди гривень, а у 2025 році — 6 мільярдів гривень.

При купівлі товарів українського виробництва покупець зможе отримати кешбек у розмірі 10% від вартості товару. Максимальна сума повернених коштів для одного покупця не може бути меншою за 2 гривні та не перевищуватиме 3 тисячі гривень на місяць.

Згідно з інформацією від міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, кешбек можна буде оформити через застосунок «Дія». Крім того, у застосунку можна буде перевірити суму нарахованого та виплаченого кешбеку, а також використати його на певні послуги.

«За ці гроші можна буде оплатити комуналку, задонатити на армію, придбати військові облігації. Також їх можна витратити на транспорт, мобільний звʼязок, спорт, кіно й оплатити медичні послуги», — зазначив Федоров.

Related Post