Пт. Сен 20th, 2024

Ціна на золото зберігає позиції через очікування звітності в США

Ціна на золото зберігає позиції через очікування звітності в США
Злитки золота / Фото: freepik.com

Під питанням величина, на яку можуть скоротити відсоткову ставку ФРС.

Ціна на золото залишалася вище 2500 доларів за унцію. Такий високий рівень підтримується нещодавніми даними щодо зайнятості в США, перед публікацією ключових показників, які в п’ятницю можуть вплинути на рішення Федеральної резервної системи щодо зниження процентної ставки цього місяця, пише Bloomberg.

Золото зросло на 0,8% у четвер після звіту, що показав найменше зростання зайнятості у США з початку 2021 року. Це свідчить про уповільнення ринку праці, що підвищує ймовірність переходу центрального банку до пом’якшення монетарної політики у вересні, починаючи цикл зниження ставок.

Слабкі показники зайнятості в США, які мають бути оприлюднені в п’ятницю, можуть вплинути на те, чи скоротить ФРС ставку на 25 або 50 базисних пунктів на своєму наступному засіданні. Зниження ставок, як правило, сприятливо впливає на золото, яке не приносить відсотків, особливо в умовах слабкого долара.

Цього року золото подорожчало більш ніж на 20%, досягнувши рекордного рівня в 2531,75 долара за унцію у серпні. Окрім очікувань щодо зниження ставки ФРС, ціни підтримуються сильним попитом на ринку та через глобальні конфлікти на Близькому Сході та в Україні.

Станом на 7:28 ранку в Сінгапурі спотова ціна на золото залишалася стабільною на рівні 2517,44 долара за унцію, додавши 0,6% за тиждень. Індекс спотового долара Bloomberg знизився на 0,1%, продовживши падіння на 0,5% за попередні дві сесії. Срібло і паладій залишилися майже без змін, тоді як ціни на платину зросли.

Related Post