Пт. Сен 20th, 2024

Хакер, що вкрав крипти на 234 млн доларів, почав збувати награбоване

Хакер, що вкрав крипти на 234 млн доларів, почав збувати награбоване
Хакер / Фото: freepik.com

Експерти вважають, що повернути гроші буде важко.

Зловмисник, відповідальний за найбільший криптовалютний злом в Індії, почав відмивати частину з вкрадених $234 мільйонів, здійснивши ці операції в той же день, коли біржа WazirX оголосила про спроби повернути викрадені кошти, пише Bloomberg.

У понеділок зловмисник перевів 2500 токенів Ether, вартістю приблизно $6,3 мільйона, на Tornado Cash — платформу, яка дозволяє приховувати походження криптоактивів і перебуває під санкціями. Це сталося невдовзі після брифінгу засновника WazirX Нішала Шетті, який проводився з Дубая.

Компанія Arkham Intelligence, яка займається аналізом блокчейнів, вказала на складність процесу повернення вкрадених активів. Понад 4 мільйони користувачів постраждали від хакерської атаки, що підриває довіру до індійських криптовалютних бірж, які вже зазнали обмежень через податки на транзакції.

Деталі липневої атаки та особа зловмисника залишаються непідтвердженими. Фахівці з компанії Elliptic вважають, що до цього злому можуть бути причетні хакери з Північної Кореї, які використовують кібератаки для отримання іноземних доходів.

«Деякі з найкращих дослідників стверджують, що шаблон дій злочинців точно відповідає північнокорейському стилю», — сказав Шетті під час брифінгу. Він також додав, що користувачі можуть розраховувати на повернення до 57% втраченої криптовалюти.

Материнська компанія WazirX, Zettai Pte, розпочала процес реструктуризації в Сінгапурі. Дворічний конфлікт з Binance, найбільшою криптобіржею у світі, стосовно того, хто насправді володіє WazirX, майже виключає можливість залучення інвестора-рятівника.

Постраждалі користувачі в Індії висловлюють своє розчарування у соціальних мережах, тоді як рекордне зростання внутрішнього фондового ринку привертає дедалі більшу увагу інвесторів.

Related Post