Пт. Сен 20th, 2024

У Чернігові закривають Полікомбанк через шахрайські дії власників — ЗМІ

У Чернігові закривають Полікомбанк через шахрайські дії власників — ЗМІ
Полікомбанк / Фото з відкритих джерел

У Чернігові на межі закриття опинився відомий місцевий банк — Полікомбанк. За інформацією kp.ua, банк постраждав через будівельні махінації, організовані його власниками — родиною Тарасовців. Про це пише forex.ua.

Вказується, що цей “маленький кишеньковий банк” був заснований як засіб для підтримки будівельного бізнесу даної родини.

«Проблеми у будівельному бізнесі довели банк до нездатності відповідати нормам Нацбанку щодо капіталізації та забезпечення кредитів ліквідними залогами, оскільки заставами тут виступають численні недобудови Тарасовців. Так Полікомбанк опинився у замкнутому колі, створеного руками своїх власників, вирватись з якого вже не зможе», — зазначається у публікації.

Згідно з kp.ua, зникнення Полікомбанку найменше вплине на Тарасовців, тоді як вкладники та бюджетники зазнають найбільших втрат.

Фінустановою співволодіють Микола Тарасовець та його сини Юрій і Олександр.

Головним позичальником Полікомбанку є будівельна компанія “Основа-Буд-7”, що належить Юрію Тарасовцю. Наразі “Основа-Буд-7” не може продавати та будувати житло, а також має кілька скандальних недобудов у Чернігові.

Даний родинний банк знаходиться на межі банкрутства через те, що власники організували незаконну кредитну схему пов’язаної з ним компанії.

«Беззаперечним доказом того, що Полікомбанк вже сміливо можна назвати «колишнім», є вимога Нацбанку провести докапіталізацію та забезпечити кредити ліквідними заставами. Але грошей на докапіталізацію Тарасовці не мають і, крім того, застави — об’єкти «Основа-Буд-7″ не є ліквідними, оскільки переважна більшість з них — недобудови, тобто їхня ринкова вартість не здатна забезпечити реальні застави», — зазначає автор публікації.

Видання попереджає, що звичайні вкладники банку можуть стати першими, хто постраждає. Хоча Полікомбанк наразі є членом Фонду гарантування вкладів, виплати з цього Фонду у разі ліквідації банку будуть компенсовані лише частково. Крім того, Полікомбанк припинить виплати пенсій та зарплат працівникам бюджетної сфери.

Related Post