Пт. Сен 20th, 2024

В Україні покращать економічну ситуацію до 2027 року: стратегія і плани

В Україні покращать економічну ситуацію до 2027 року: стратегія і плани
Бізнес в Україні / Фото: freepik.com

У Мінекономіки розповіли, що затвердили в уряді і як документ вплине на майбутнє країни.

У Міністерстві економіки України представили Стратегію відновлення і розвитку малого та середнього бізнесу. У відомстві вважають, що цей документ збільшить економічну свободу і сприятиме зменшенню безробіття, повідомили у пресслужбі.

У Мінекономіки схвалили стратегію відновлення, сталого розвитку та цифрової трансформації малого і середнього підприємництва. Вона розрахована на наступні 3 роки.

Планується, що завдяки розробленому плану вдасться скоротити рівень безробіття до 11%. Зараз рівень безробіття становить 18,3%. Крім того, у Мінекономіки вважають, що завдяки слідуванню стратегії підвищити індекс економічної свободи бізнесу щонайменше на 14 пунктів – до 75+/100, досягти збільшення наукоємності ВВП до 0,7%. Також планується збільшити кількість експортерів до 35 000.

Крім того, у стратегії зазначені 4 цілі на майбутній період:

  • полегшення ведення бізнесу у період дії воєнного стану;
  • інноваційний розвиток, цифрова трансформація, а також «зелена трансформація»;
  • розвиток людського капіталу, підприємництва;
  • збільшення експорту.

Також у відомстві відзначили, що інвестиції планують залучити завдяки цифровізації більшості процесів, впровадження технологій штучного інтелекту. Зокрема це будуть миттєві платежі від Нацбанку, електроні рахунки і новий інструмент для електронного виставляння таких рахунків. За скобками не залишили створення наукових парків і галузевих кластерів.

Related Post