Пт. Сен 20th, 2024

Шахраї вкрали криптовалюти на 15 млн доларів з початку 2024 року

Шахраї вкрали криптовалюти на 15 млн доларів з початку 2024 року
Шахрайство у криптосфері / Фото: freepik.com

Аналітики виявили, що цікавить зловмисників в мережах.

У серпні 2024 року хакерські атаки у сфері криптовалют призвели до збитків  учасників у розмірі $15,1 млн, про що свідчать дані звіту компанії Immunefi.

Цей показник суттєво зменшився — на 95% проти липня. Тоді кіберзлочинці вкрали $274,7 млн у криптовалюті. Більша частина збитків пов’язана пов’язана зі зломом моста Ronin на початку місяця, зазначають експерти. Зловмисникам вдалось вкрасти $12 млн.

Цей інцидент раніше вже висвітлювався: зловмисник виявився етичним хакером або так званим «білим хакером» (white hat) і повідомив розробників про вразливість. Увечері 6 серпня він повернув 3991 ETH.

Крім того, збитки були зафіксовані у проєктах Nexera, VOW, Convergence Finance та iVest DAO. Усі ці інциденти були результатом зломів, а не шахрайства.

Згідно зі звітом, усі п’ять атак були спрямовані на протоколи децентралізованого фінансування (DeFi). Жодна з бірж не постраждала від проникнення, як зазначили в Immunefi.

Цікаво, що зловмисники зосередили свої зусилля на проєктах лише двох мереж — Ethereum і BNB Chain, на які припали три і два інциденти відповідно.

З початку 2024 року криптоіндустрія втратила понад $1,2 млрд через різні проблеми з безпекою. Це на 15,5% більше порівняно з аналогічним періодом 2023 року.

Також у звіті зазначено, що Immunefi виплатила $100 млн етичним хакерам та спеціалістам із безпеки за виявлення вразливостей. Ці заохочення охоплюють три роки діяльності фірми і є результатом понад 3000 звітів про різні помилки. Наприклад, за виявлення вразливості в кросчейн-протоколі Wormhole один з етичних хакерів отримав $10 млн.

Згідно з наявною інформацією, Immunefi керує найбільшим у світі співтовариством з безпеки блокчейнів, яке налічує понад 45 000 фахівців. Їхні зусилля допомогли зберегти понад $25 млрд користувацьких коштів у таких протоколах, як Polygon, Optimism, Chainlink, The Graph, Synthetix та MakerDAO.

Related Post