Пт. Сен 20th, 2024

Нові санкції США проти рф вже дали результат – Пишний

Нові санкції США проти рф вже дали результат – Пишний
Андрій Пишний / Фото: НБУ

Керівник НБУ розповів, чого вдалось досягнути.

Нові санкції США, які були запроваджені проти росії напередодні Дня незалежності, вже дали свій результат. Про це повідомив голова НБУ Андрій Пишний.

Він розповів, що ці обмеження заподіють шкоду ключовим для рф газовим і нафтовим проєктам, а також фінансовому сектору. Під нові санкції потрапили три компанії, які працюють з російськими банками.

Черговий пакет санкцій торкнувся 400 фізичних осіб і компаній. У перелік потрапили не тільки компанії з рф, але й фірми з третіх країн — Китай і ОАЕ. Крім того, до санкційного списку потрапили три фірми «Діасофт», «ЦФТ», АТОЛ, які рзробляють і впроваджують IT-рішення для банківської системи рф. Вони також є розробниками платіжних систем країни-окупанта, виробниками терміналів.

Окремої уваги заслуговую застереження для банків США і інших країн щодо відкриття філіалів російських фінустанов. Ці застереження і санкції вже зараз показали результат. Зокрема, банки Грузії і Казахстану відмовились проводити перекази від російських платників, а також використовувати платіжну систему «Золота корона». Пишний очікує, що аналогічні рішення будуть прийняті й іншими країнами.

Related Post