Пт. Сен 20th, 2024

Nvidia не виправдала очікувань: акції компанії рухнули

Nvidia не виправдала очікувань: акції компанії рухнули
Компанія Nvidia / Фото: Вікіпедія

Експерти назвали причини здешевшення акцій, а в компанії налаштвані оптимістично.

Nvidia Corp. розчарувала інвесторів, оприлюднивши у середу останні результати, що супроводжувалися повідомленнями про проблеми з виробництвом довгоочікуваних чіпів Blackwell, пише Bloomberg.

Квартальний звіт компанії, на який чекала вся технологічна індустрія, здебільшого відповідав або перевищував прогнози аналітиків. Проте інвестори Nvidia звикли до більш вражаючих результатів, і останні показники не виправдали їхніх очікувань.

Додатково до цього, нова лінійка процесорів Blackwell, яка мала стати наступним великим проривом Nvidia, виявилася складнішою у виробництві, ніж очікувалося. Цей продукт є наступним поколінням провідного процесора для штучного інтелекту, і побоювання щодо можливих затримок призвели до падіння акцій на 8,4% у післяторговій сесії. До моменту закриття торгів у середу акції Nvidia зросли більш ніж удвічі з початку року, після того як у 2023 році вони піднялися на 239%.

«Це було протистоянням високим і невиправданим очікуванням», — зазначили аналітики Bloomberg Intelligence Кунджан Собхані та Оскар Ернандес Техада у своїй примітці.

Компанія очікує дохід у третьому кварталі на рівні близько 32,5 мільярда доларів. Хоча аналітики прогнозували в середньому 31,9 мільярда доларів, оцінки варіювалися до 37,9 мільярда доларів.

Такий невтішний прогноз може стримати ажіотаж навколо штучного інтелекту, який зробив Nvidia другою за вартістю компанією у світі. Виробник мікросхем є ключовим бенефіціаром гонки за модернізацію центрів обробки даних для роботи з програмним забезпеченням штучного інтелекту, і його прогнози продажів стали важливим індикатором цього буму.

Related Post