Пт. Сен 20th, 2024

В Україні запровадять принцип «плати або воюй»

В Україні запровадять принцип «плати або воюй»
Денис Шмигаль / Фото: t.me/Denys_Smyhal

Шмигаль розповів, як він допоможе наповнити бюджет вже до кінця поточного року.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про наміри втілити в життя принцип «воюй або працюй» під час форуму «Україна 24. Незалежність».

Принцип спрямований на виведення ринку праці з тіні та збільшення надходжень до бюджету шляхом збільшення кількості робочих місць і підвищити середню заробітну плату.

Загалом це забезпечить додаткові надходження до бюджету, а також дозволить закрити потреби бюджету у 500 млрд грн. Ця сума зараз критично необхідна для державної скарбниці і для забезпечення потреб військових.

Шмигаль окреслив можливі джерела для отримання цієї суми. Серед них: збільшення внутрішніх запозичень, підвищення податку на прибуток для банків та військового збору, зокрема підвищення ставок для окремих категорій, а також розширення переліку тих, хто буде сплачувати цей збір.

Крім того, прем’єр зазначив, що на 2025 рік існує незакрита потреба у фінансуванні на суму $15 млрд. Одним із можливих джерел Шмигаль назвав заморожені російські активи, зазначивши мету отримати всі $300 млрд, із першим кроком у вигляді $50 млрд гранту від міжнародних партнерів.

Related Post