Пт. Сен 20th, 2024

Україна хоче отримати 50 млрд доларів від G7, але не хоче виконувати умови

Україна хоче отримати 50 млрд доларів від G7, але не хоче виконувати умови
Денис Шмигаль / Фото: t.me/Denys_Smyhal

Шмигаль озвучив очікування уряду щодо отримання доходів від заморожених активів рф.

Україна має намір залучити до бюджету 50 мільярдів доларів від країн G7 без жодних умов та з можливістю використання на будь-які цілі.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час форуму «Україна 2024. Незалежність».

Україна сподівається, що країни Великої сімки (G7) запустять механізм додаткових кредитів для збільшення надходжень до бюджету України (Extraordinary Revenue Acceleration Loans for Ukraine, ERA) до кінця 2024 року.

«Ми маємо чіткий політичний план. Україна повинна отримати 50 мільярдів доларів не пізніше кінця цього року. Ці кошти мають бути надані без жодних умов, без прив’язки до реформ, безвідсотковими і такими, що не збільшують державний борг. Ми зможемо використовувати їх на будь-які потреби», — сказав Шмигаль.

За словами прем’єр-міністра, ці кошти планується витратити на компенсації постраждалим від війни, фінансування дефіциту бюджету, закупівлю зброї та інші важливі потреби.

«Це складне завдання. Країни G7 та Європейського Союзу мають дійти згоди щодо надання цих коштів. Фінансування буде компенсоване нашими партнерами за рахунок доходів від заморожених російських активів, загальна сума яких становить 300 мільярдів доларів. Від 3 до 4 мільярдів доларів щорічно партнери будуть отримувати на погашення цього гранту для України», — зазначив Шмигаль.

Він також додав, що Україна має амбіції на подальшу конфіскацію всіх заморожених російських активів.

Якщо конфіскація відбудеться раніше, ніж партнери отримають свої гроші назад, залишок буде покритий за рахунок конфіскованих коштів.

Related Post