Пт. Сен 20th, 2024

Світові фондові ринки дістались історичного максимуму: що буде далі

Світові фондові ринки дістались історичного максимуму: що буде далі
Фондові ринки / Фото: Bloomberg

Експерти зробили підсумки подій з початку серпня.

Глобальний показник акцій наблизився до свого максимуму через запевнення про готовність ФРС США знизити ставку, пише Bloomberg.

Індекс MSCI All Country World підвищився на 0,2% торгуючись близько свого історичного рекорду. Європейський індекс Stoxx 600 підвищився на 0,6%. Крім того, підскочили ф’ючерси в США.

Очікування зниження ставки ФРС знівелювали наслідки падіння ринків 5 серпня. Тоді ситуація вийшла з-під контролю через побоювання початку рецесії в США і зростання безробіття. Зараз трейдери і інвестори сконцентрувались на виступі голови ФРС Джерома Пауелла на економічному симпозіумі в Джексон-Хоулі, який запланований на завтра, 23 серпня. Зараз вони намагаються знайти ознаки майбутнього скорочення ставок.

Протягом поточного року трейдери повернулися до зниження цін на 100 базисних пунктів після того, як змінили платіжну відомість і протоколи ФРС підтвердили аргументи на користь зниження ставок. При цьому казначейські облігації з 10-річним терміном залишились стабільними, а долар торгувався без змін.

В Європі новини неоднозначні, як і події в економіці регіону. У Франції сфера послуг зростала швидкими темпами, а в Німеччині зафіксували уповільнення зростання економіки. У Великій Британії бізнес відзначив зростання прискореними темпами.

В Японії також ситуація близька до змін через виступ голови Банку Японії Кадзуо Уеда перед законодавцями. Особлива увага прикута до виступу через агресивну політику Центрального банку країни, яка призвела до негативних наслідків в економіці

Related Post