Пт. Сен 20th, 2024

В МВФ прокоментували підвищення податків в Україні

В МВФ прокоментували підвищення податків в Україні
Гевін Грей / Фото: МВФ

В організації відзначили важливість цього рішення.

У Міжнародному валютному фонді відреагували на плани уряду підвищити податки в Україні. Там вважають, що це важливий сигнал, передає hromadske.

Коментар дав Гевін Грей, голова місії Міжнародного валютного фонду в Україні. Він зазначив, що донори очікують, що Україна з часом стане самодостатньою. Для цього в країні повинні бути виконані певні завдання.

Грей відзначив, що в МВФ помітили жваве обговорення планів щодо підвищення податків. Він вважає, що це неминуче і потрібне рішення. Також він зауважив, що зміни розмірів податків, реструктуризація зовнішнього боргу і міжнародна допомога – це частини єдиного пакета фінансової політики.

Грей підсумував зміни податків в Україні, як правильне рішення щодо змін внутрішньої політики. Таку думку він висловив через те, що війна продовжуватиметься і наступного року, а це означає, що витрати збільшуватимуться. Він вважає, що бюджети України на 2024-2025 роки повинні враховувати боргову стійкість.

Крім того, Грей не виключив збільшення міжнародної підтримки країни. Він вважає, що вже у 2025 році Україна потребуватиме більше допомоги, ніж зараз.

Related Post