Пт. Сен 20th, 2024

Китай знизив закупівлі нафти у росії і Саудівської Аравії

Китай знизив закупівлі нафти у росії і Саудівської Аравії
Нафтопереробний завод / Фото: China Daily через REUTERS

Стали відомі причини суттєвого зниження закупівель.

В липні Китай значно скоротив закупівлю нафти у росії. Цей показник за підсумками другого місяця літа впав на 7,4%, пише Reuters.

Остання надія росії на відновлення доходів від продажу нафти Китаю майже втрачена через загальне зниження закупівель китайських нафтопереробних заводів, які були стримані низьким попитом на паливо всередині країни.

Згідно з даними Головного митного управління США, в липні росія постачала до Китаю 7,46 млн тонн або 1,76 барелів нафти на добу. Поставки здійснювались трубопроводами і судами.

В червні 2023 року росія продавала Китаю 2,05 млн барелів на добу, а в липні минулого року цей показник знизився до 1,9 млн барелів на добу.

У виданні зазначають, що загальний показник постачання нафти до Китаю впав до найнижчого рівня з вересня 2022 року. Причиною цього стала низька маржа для державних і приватних компаній, які займаються переробкою сирої нафти.

Однак Китай збільшив закупки нафти у Саудівської Аравії, яка стала постачальником №2, до 6,41 млн т, або 1,51 млн б/д, що на 13% більше, ніж роком раніше. З початку поточного року Китай придбав 46,79 млн тонн нафти, або 1,6 млн барелів на добу, що на 10% менше, ніж торік.

Related Post