Пт. Сен 20th, 2024

Ціни на нафту різко зросли через оптимістичні настрої щодо ставки в США

Ціни на нафту різко зросли через оптимістичні настрої щодо ставки в СШАпобоювань щодо рецесії в США та напруженості на Близькому Сході
Бочки з нафтою / Фото: freepik.com

На ціни вплинули процеси в США, а також на Близькому Сході.

Ціни на нафту різко підскочили зранку в четвер, 15 січня. Це сталось через сподівання зниження ставок в США і підвищення попиту на паливо, пише Reuters.

Ціни на нафту почали зростати після відкриття торгів на біржах. Основою для цього тренду став оптимізм щодо можливого зниження процентних ставок в США. Вважається, що це стимулюватиме споживчу активність зростатиме споживання палива. З іншого боку зростання цін стримували побоювання щодо зниження попиту на паливо.

Ф’ючерси на нафту марки Brent зросли на 17 центів, або на 0,21%, до 79,93 дол за барель, а WTI подорожчала на 21 цент, або на 0,27%, до 77,19 дол за барель. Зростання цін сьогодні вже частково відіграло вчорашні втрати.

Крім того, ціни на нафту відреагували на зниження побоювань щодо можливого конфлікту на Близькому Сході і зростання запасів палива в США. Також вплинули річне зростання інфляції в США і зростання споживчих цін в цій країні. Це зміцнило позитивні прогнози щодо зниження ставки ФРС.

Related Post