Пт. Сен 20th, 2024

Ціни на нафту знизились після п’ятиденного зростання

Ціни на нафту знизились після п’ятиденного зростання
Бочки з нафтою / Фото: freepik.com

Стали відомі нові очікування і побоювання, які впливають на ціни.

Ціни на нафту знизилися у вівторок, перервавши п’ятиденний тренд зростання, пише Reuters.

Тенденція змінилась через занепокоєння щодо попиту на нафту. Основним поштовхом стало рішення ОПЕК зниження свого прогнозу зростання попиту на паливо на 2024 рік через слабші очікування в Китаї.

Ф’ючерси на еталонну нафту марки Brent впали на 78 центів, або 0,95%, до 81,52 долара за барель на 03:30 за Гринвічем. Ф’ючерси на американську нафту West Texas Intermediate знизилися до 79,33 долара за барель, або на 73 центи, що складає 0,91%.

У понеділок ціни на Brent зросли більш ніж на 3%, а ф’ючерси на американську нафту піднялися більш ніж на 4%.

Зниження прогнозу ОПЕК на 2024 рік, яке було оголошено вперше з липня 2023 року, підкреслює проблеми, з якими стикається ширша група ОПЕК+ при розгляді можливого збільшення виробництва з жовтня. Це сталося на фоні зростання ознак того, що попит у Китаї відстає від очікувань через падіння споживання дизельного пального і кризу в секторі нерухомості, яка впливає на другу за величиною економіку світу.

Ще дним чинником є конфлікт на Близькому Сході, який віднедавна загострився. США очікують атак з боку Ірану або його союзників у регіоні вже цього тижня. Будь-яка атака може ускладнити доступ до світових постачань сирої нафти і підвищити ціни. Ситуація вказує на те, що напад може змусити США ввести ембарго на експорт іранської сирої нафти, що потенційно вплине на постачання 1,5 мільйона барелів на день.

Related Post