Пт. Сен 20th, 2024

Ціни на золото: експерти назвали дві події, яких чекають трейдери

Ціни на золото: експерти назвали дві події, яких чекають трейдери
Золоті злитки / Фото: freepik.com

Протягом року золото продовжувало дорожчати, не дивлячись на обвал 5 серпня.

Золото залишалося стабільним напередодні публікації важливих даних США цього тижня, оскільки трейдери оцінюють можливість зміни монетарної політики Федеральної резервної системи, пише Bloomberg.

У Азії ціни на золото трималися на рівні 2430 доларів США за унцію після зниження на 0,5% минулого тижня. Ринки очікують публікацію звіту про індекс споживчих цін в середу. Експерти чекають, що показник виросте на 0,2% порівняно з червнем.

Такий невеликий приріст навряд чи змінить очікування щодо можливого зниження ставок Федеральною резервною системою наступного місяця, особливо з огляду на ризики рецесії.

Голова ФРС Мішель Боумен у суботу зазначила, що бачить ризики підвищення інфляції та подальшого зростання ринку праці. Вищі витрати на позики зазвичай негативно впливають на золото, оскільки цей метал не приносить відсотків.

За останніми даними Комісії з торгівлі товарними ф’ючерсами, хедж-фонди, що торгують ф’ючерсами Comex, знизили обсяги ставкок на золото до п’ятитижневого мінімуму за тиждень, що закінчився 6 серпня.

Цього року золото подорожчало приблизно на 18% і залишається на відстані від рекорду минулого місяця. Підтримка включає очікування зниження ставок, повільні закупівлі центральних банків, високий попит з боку китайських споживачів та зростання купівель через геополітичні конфлікти на Близькому Сході та в Україні.

Спотове золото незначно змінилося і становить 2429,41 доларів США о 9:11 ранку в Сінгапурі. Індекс долара Bloomberg залишився без змін, срібло подешевшало, а паладій і платина залишилися стабільними.

Related Post