Пт. Сен 20th, 2024

Американські і азійські ринки руйнуються на очах – Bloomberg

Американські і азійські ринки руйнуються на очах – Bloomberg
Торгівля на біржі / Фото: freepik.com

Ситуація на європейських ринках м’якіша за азійські, але теж не виглядає оптимістично.

Падіння фіксується не тільки на ринку криптовалют, але й на ринку цінних паперів. Ранок понеділка почався з обвалення цін на акції Японії, повідомляє агентство Bloomberg.

Причинами такого розвитку подій називають зростаючи побоювання щодо економіки США і можливих змін облікової ставки ФРС або рецесії, яку прогнозують деякі експерти.

Це призвело до падіння фьючерсних контрактів на американські акції. Після цього знизились котирування на європейські цінні папери. Ринки зробили ставку на можливі зміни в облікових ставках регуляторами окремих країн.

Акції гігантів з Німеччини падають, що було зафіксовано вранці на біржі Tradegate. Результат цього падіння виглядає так – Nvidia впала на 17% на біржі. Серед інших лідерів: Apple -10%, Microsoft -9%, Alphabet -9,6%, Amazon -9,3%, Meta -10% і Tesla -10%.

Також зафіксовано падіння курсу японської валюти. Єна здешевшала відносно долара на 3,3% до 141,7 за 1 долар. Японський індекс акцій Topix також знизився на 12,2%. На цьому тлі зросли казначейські облігації Японії і зовнішній борг. Впав і індекс MSCI Asia Pacific на 4,3%.

Показали падіння також індекси Nasdaq 100 на 6,5%, ф’ючерси на S&P 500 та Euro Stoxx 50 впали на 3%.

На європейських ринках ситуація в понеділок вранці теж була не найкращою Stoxx Europe 600 знизився на 2%, індекс FTSE 100 приблизно на стільки ж, Stoxx Tech Index знизився майже на 5%.

Related Post