Пт. Сен 20th, 2024

В США представили законопроєкт про створення резерву у біткоїнах

В США представили законопроєкт про створення резерву у біткоїнах
Біткоїни / Фото: freepik.com

В документі визначили джерела фінансування придбання монет.

В США представили законопроєкт про створення федерального резерву у біткоїнах, пише The Block.

Як стало відомо, документ представила сенатор Синтія Ламміс. Документ передбачає створення національного резерву США у біткоїнах. Його розмір досягає 1 млн BTC. Цей показник повинен бути досягнутий протягом наступних 5 років.

Ключовим пунктом документа є створення федеральної програми Bitcoin Purchase Program. ФРС США повинна придбати щороку 200 000 BTC. Законопроєкт передбачає продаж криптовалюти тільки через 20 років і з метою погашення державного боргу країни.

Далі документ дозволяє ФРС продавати 10% від суми резерву один раз на 2 роки. Ці гроші можна буде витрачати на будь-які потреби держави.

Для забезпечення безпеки зберігання криптовалюти монети розміщуватимуть у децентралізованій мережі сховищ по всій території США. Крім того, Казначейство буде зобов’язане публікувати регулярні звіти щодо зміни вартості резерву у біткоїнах.

Придбання першої партії монет пропонується фінансувати з кількох джерел. В першу чергу на це витратять гроші з нереалізованого прибутку після переоцінки «золотих сертифікатів».

Related Post