Пт. Сен 20th, 2024

АРМА не змогла продати яхту Медведчука: коментар Офісу Генерального прокурора

АРМА не смогла продать яхту Медведчука: комментарий Офиса генпрокуратуры
Яхта Медведчука / Фото: TJERK ZWEERS

Правоохоронці вважають, що турбуватися нема про що і яхта буде вилучена.

АРМА не змогла продати яхту екс-нардепа та лідера партії «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, якого підозрюють у державній зраді та іншій антиукраїнській діяльності, повідомив нардеп Ярослав Железняк у своєму Телеграм-каналі.

Він написав, що суд Хорватії, де зараз судно, скасував арешт, накладений раніше. Железняк уточнив, що є ризик втрати Україною цього активу. Причиною скасування арешту стала відсутність обвинувального акта від Офісу президента України.

Цю інформацію спростували в ОГП у коментарі виданню «Українська правда». Там заявили, що судно Медведчука продовжує бути заарештованим. В ОГП заявили, що АРМА вводить в оману, оскільки Агентство не встигло продати актив після отримання документів хорватського суду про конфіскацію та продаж яхти. У ситуацію втрутилися ОГП, МЗС та правоохоронні органи України. В результаті на актив колишнього нардепа та зрадника були накладені обмежувальні заходи.

У прокуратурі також заявили, що судно заарештовано ще у двох кримінальних справах. ДБР та СБУ зібрали докази, які передали колегам до ЄС для накладення обмежень на судно та активи Медведчука.

Тому яхта продовжує бути заарештованою безстроково, а Офіс Генпрокурора вживає всіх заходів для вилучення активів кума російського диктатора на користь України.

By admin

Related Post